Nyheter

Mötesplatsen i Östersund!

Collage 6

Vad kan man göra på mötesplatsen?

Varje vecka så skickar mötesplatsen ut ett veckoschema för vad som händer. En del aktiviteter är stående var/varannan vecka såsom allsången på tisdagar och de instruktörsledda träningspassen som varit på onsdagar. Veckan vi var på besök var det en "prova på att sticka" aktivitet under måndagen. 

Utöver dessa veckoaktiviteterna så firar man även olika högtider säger Johan samtidigt som vi tittar upp i taket och noterar ett spöke och en väldigt stor spindel som de hängde upp under Halloween. 

 

Hur många besökare har ni i snitt per dag?

Antalet besökare varierar avsevärt, men i genomsnitt rör det sig om 15-20 personer per dag. På tisdagar, då allsången är en publikfavorit, kan antalet besökare öka till upp emot 50 personer.

 

Vad har ni fått för respons från brukarna?

Enligt Johan har responsen varit mycket positiv. Besökarna upplever det som givande att integreras i en gemenskap, bli stimulerade och ha möjligheten att delta i nya aktiviteter. Mötesplatsen har även skapat en möjlighet för besökarna att träffa likasinnade och skapa nya bekantskaper.

 

 

Mötesplatsen är lokaliserad i en byggnad på samma våningsplan där hela Östersund kommuns sektor för funktionshinder är belägen, mötesplatsen vänder sig främst till brukare inom LSS. I mitten av byggnaden finns även en daglig verksamhet i form av ett personalkafé. Detta utgör ett effektivt sätt för chefer att dagligen komma nära de dagliga operativa verksamheterna inom deras sektion.

 

 

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Nyfiken på uppdateringar och viktig branschinformation från Boet? Anmäl dig då till vårt Nyhetsbrev.